Financieel management: effectieve tips!

Calculator

Ondernemers zijn dagelijks bezig met het ontwikkelen, inkopen, aanbieden en toepassen van producten, diensten en concepten. De passie en betrokkenheid van de ondernemer is een belangrijke succesfactor, echter heeft de ondernemer vaak niet voldoende grip op de financiële resultaten en geldstromen van het bedrijf. Financieel management door ondernemers kan in veel gevallen beter. In dit artikel wordt besproken waarom financieel management van belang is voor elke ondernemer en hoe een ondernemer hierin advies kan krijgen.

Waarom financieel management?

Een ondernemer heeft vaak vragen als: Ik maak winst, maar waar is mijn geld? Wat zijn onze inkomsten en uitgaven? Waar blijft het geld? Hoe meten we geld? Hoe prognosticeren we geldstromen? Waartoe dienen financiële rapportages, als de resultatenrekening en de balans? Hoe interpreteren we die cijfers? Wat is een begroting en hoe komt die tot stand? Vragen waar men kennis en inzicht voor nodig heeft om deze te kunnen beantwoorden. Als ondernemer is het belangrijk om te begrijpen hoe uw werk bijdraagt aan het succes van de onderneming. Ook moet u het een en ander van financieel management afweten om de prestaties van uw bedrijf als geheel te meten of de bijdrage van een werknemer of afdeling te optimaliseren. Het is belangrijk om iedere belemmering op succes te voorkomen!

Een externe financiële manager

Financieel management moet tot in de puntjes zijn geregeld. Wanneer een ondernemer zelf niet voldoende tijd heeft om hier mee bezig te zijn, maar wel wil blijven ondernemen, is het verstandig om een parttime controller in te schakelen. Deze controller kan uw werk uit handen nemen wanneer dit nodig is. Daarnaast kan deze externe partij in kort bestek concrete verbeteringsvoorstellen doen. Ook zal hij zich proactief opstellen en problemen helpen te voorkomen. Op deze manier bent u verzekerd van goed financieel management. Bedrijven zoals BincQ hebben de experts in huis die u kunnen adviseren en ondersteunen op financieel gebied. Neem vrijblijvend contact op met ons om te zien wat wij voor u kunnen doen.